Субота, 20.04.2024, 08:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ТУРИЗМ
ЗАСТАВНІВЩИНА ІНВЕСТИЦІЙНА
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
ПІДПРИЄМНИЦТВО І РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Місцевий розвиток орієнтований на громаду
Архів записів

Головна » 2011 » Листопад » 10 » ТзОВ «ЦУКРОКОМБІНАТ «ХРЕЩАТИК» — ЗАПОРУКА КОНСТРУКТИВНОСТІ, ДІАЛОГУ, ГАРАНТ УСПІХУ І ЯКОСТІ
18:22
ТзОВ «ЦУКРОКОМБІНАТ «ХРЕЩАТИК» — ЗАПОРУКА КОНСТРУКТИВНОСТІ, ДІАЛОГУ, ГАРАНТ УСПІХУ І ЯКОСТІ
Це підприємство знане на теренах Буковини і далеко за його межами. Упродовж багатьох років його велич і славу примножували десятки, а той сотні людей. У суворих ринкових умовах вдалося вижити, вистояти,зберегти, навіть оновити устаткування і належно працювати. Упродовж багатьох років сюди солодкі корені здають господарства, фермери, представники приватного сектору не лише Чернівеччини, але й сусідніх областей.

На днях, навідавшись до кабінету генерального директора вищезгаданого підприємства П.Білоголовка, застали там керівника сільськогосподарського формування із с.КошилівціЗаліщицького району, який приїхав обговорити умови здачі на переробку солодкого кореня. Роботою промислового гіганта Заставнівщини цікавився голова райдержадміністрації В.Копчук, заступник голови райради І.Сеник, начальник управління економіки райдержадміністрації І.Димка. На підприємстві вищезгадані посадовці перебували 4 жовтня. Саме з цього дня (офіційно) розпочався сезон цукроваріння 2011 року.

Як повідомив Павло Дмитрович, на тому тижні (у п’ятницю) запалили піч. У суботу, на підприємство подали газ (поступово збільшуючи обсяги), що дозволило запускати котли і тим самим перевірити усю існуючу систему. Перед цим (з перевірками) тут побували представники різних служб, які ретельно оглядали устаткування, приміщення, щоб надати необхідні дозволи і погодження. Початок сезону цукроваріння освятив настоятель місцевої церкви, отець Сергій. На підприємстві працюватиме близько 700 чоловік, а це належне вирішення питання щодо зайнятості населення, поліпшення матеріального становища не однієї родини.

На 3 жовтня на підприємстві акумулювали 11 тисяч тонн цукрових буряків. 2235 гектарів Заставнівщини відведено під цукристі. Викопали понад 700 гектарів. На вищезгаданій площі планують зібрати близько 70-80 тисяч тонн. Середня урожайність —310 центнерів з гектара. Середня цукристість — 16, 3%. На збиранні цукрових буряків задіяли 9 комбайнів: 4 — власні і 5 — наймані. Сільськогосподарська техніка накопує стільки цукристих, що заледве встигають вивозити (в день — 3тисячі тонн).

На переробку ТзОВ «Цукрокомбінат «Хрещатик» надійде близько 42 тисячі тонн із сусідніх районів Буковини і Тернопілля. Зокрема, з Кіцманського району планують завести 6 тисяч тонн, Заліщицького— 21, Коломийського — 8, Новоселицького— 4. Укладена угода із Гусятинським районом— на 8 тисяч тонн. З далеких регіонів (в тому числі з Ларги, де приватний сектор здав 1 тисячу тонн) солодкі корені планують перевозити товарними вагонами (відповідні угоди укладені з Укрзалізницею).

Віднедавна це підприємство очолює далекоглядний і перспективний керівник, який помірковано ставиться до працюючих, створюючи належні умови для праці, а представникам з інших міст (працюють на підприємстві) — навіть і проживання. В їдальні є гаряча і холодна вода, обладнані вбиральні. Для водіїв, які проживають на бурякопункті, є усі умови, щоб відпочити чи привести себе в належний стан. Для працівників організували дворазове харчування.

Розглядаються пропозиції щодо переробки на заводі цукрової тростини (реально збільшить період діяльності, обладнання сушки для жому, кукурудзи і сої. Тому товаровиробникам потрібно подбати про збільшення площ під цукристі. Це — суттєве наповнення місцевих бюджетів, що дозволить вирішити нагальні проблеми життєдіяльності району. Умови співпраці з товаровиробниками — вигідні, до кожного — індивідуальний підхід, обумовлено усі рекомендації та враховано ділові пропозиції.

У 2012 році ТзОВ «Цукрокомбінат «Хрещатик» відзначатиме 100-річний ювілей. Це — чималий відрізок часу, який дозволяє оглянути пройдене, згадуючи славні досягнення, а головне вшанувати людей, які за різних обставиндомагалися вагомих результатів. З цієї нагоди планують підготувати книгу, сторінки якої будуть відведені славній, багатій історії цього підприємства.



Джерело: Голос краю
Категорія: Новини | Переглядів: 547 | Додав: stasvova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської РДА © 2024
Адреса: 59400, м. Заставна, вул. Чорновола, 6
Телефон/факс: (03737) 3-19-89
E-mail: econ_zrda@ukr.net
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові вказання посилання
на офіційний сайт Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської районної державної адміністрації.