П`ятниця, 29.03.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ТУРИЗМ
ЗАСТАВНІВЩИНА ІНВЕСТИЦІЙНА
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
ПІДПРИЄМНИЦТВО І РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Місцевий розвиток орієнтований на громаду
Архів записів

Головна » 2011 » Грудень » 1 » Робота з громадами
16:01
Робота з громадами

За результатами відбору конкурсною комісією Проекту ПРООН/ЄС "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" для участі в другій фазі Проекту до основного списку учасників було відібрано 6 районів Чернівецької області, а саме: Путильський, Сторожинецький, Сокірянський, Новоселицький, Заставнівський та Кельменецький райони.

 30.11.2011 року в Заставнівському районі відбувся районний семінар-презентація Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду", спрямованого на підтримку сільських громад у вирішенні найважливіших потреб їх розвитку та поліпшені умов життя. Семінар відбувся за участі першого заступника голови Заставнівської райдержадміністрації Олексюка Ярослава Євгеновича, заступника голови районної ради Сеника Івана Федоровича, координатора Проекту у Чернівецькій області Олійника Михайла Івановича, начальника управління економіки – координатора Заставнівського ресурсного центру громад Димки Івана Федоровича, начальників профільних управлінь, міського, селищного, сільських голів та ЗМІ.

 Під час заходу також було підписано Угоду про партнерство між районною державною адміністрацією, районною радою та Програмою розвитку ООН. 

 На семінарі було представлено суть та основні завдання Проекту, проведено підсумки реалізації 1-ої фази проекту в Україні, окреслено загальний план дій, визначено роль та завдання районних органів влади в процесі реалізації 2-ої фази Проекту.  Окрему увагу було приділено поясненню підходу, що покладений в основу всього проекту, а саме «розвиток, орієнтований на громаду». Він передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для сталого розвитку свого села, селища.

 Під час семінару було оголошено про початок конкурсного відбору сільських рад на участь у проекті. Сільські ради матимуть змогу подавати заявки на участь у Проекті протягом наступного тижня – до 7 грудня. Проект передбачає укладання партнерських угод з 4 сільськими радами.

 У цих сільських радах громади матимуть нагоду визначити ініціативи, націлені на покращення умов життя їх мешканців. Затверджені мікро-проекти отримають спів-фінансування від Проекту та з місцевих бюджетів. 

 Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та спів-фінансування громадських ініціатив у всіх регіонах України. Пріоритетними сферами для підтримки громадських ініціатив є:

охорона здоров'я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів);

енергетика (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії, тощо);

навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів тощо);

комунальне водопостачання;

підтримка малого бізнесу (розвиток сільськогосподарських/ обслуговуючих кооперативів).

 

Максимальна сума гранту на проекти з відновлення комунальної інфраструктури становитиме $10000. 

 Всі проекти виконуватимуться на умовах спів-фінансування. Так, Проект надаватиме 50 %, місцеві бюджети - 45%, громади - 5%. 

 Максимальна сума гранту на енергоощадні проекти буде збільшена до $20000 і може становити до 70% вартості Проекту; 25% - внесок місцевого бюджету, а 5% - внесок громади. Для кожного району буде можливість реалізувати по 1 проекту. Загалом, на енергоощадні технології, інноваційні та альтернативні джерела енергії буде витрачено близько 30% загального бюджету Проекту.

Категорія: Новини | Переглядів: 499 | Додав: stasvova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської РДА © 2024
Адреса: 59400, м. Заставна, вул. Чорновола, 6
Телефон/факс: (03737) 3-19-89
E-mail: econ_zrda@ukr.net
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові вказання посилання
на офіційний сайт Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської районної державної адміністрації.