П`ятниця, 29.03.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ТУРИЗМ
ЗАСТАВНІВЩИНА ІНВЕСТИЦІЙНА
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
ПІДПРИЄМНИЦТВО І РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Місцевий розвиток орієнтований на громаду
Архів записів

Головна » 2013 » Січень » 3 » Про приєднання споживачів до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення
15:05
Про приєднання споживачів до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення

На сьогодні всупереч вимогам чинного законодавства здійснюється приєднання споживачів до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення на підставі дозволів або погодження проектної документації виробником послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, а - також застосування контрольної картки та інших документів дозвільного характеру на порушення благоустрою.

1.                     Процедура приєднання об'єктів до систем централізованого питного водопостачання та водовідведення, визначена Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Мінжитлокомунгоспу 27.06.2008 № 190, зареєстрованим у Мін'юсті 07.10.2008 за № 936/15627, не передбачає отримання споживачами жодних документів дозвільного характеру.

Разом із тим у статті 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено, що проектна документація на будівництво об'єктів не потребує погодження державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, юридичними особами, утвореними такими органами.

2.                     У статті 26-1 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» передбачено, що порядок видачі дозволів на порушення об'єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів затверджується рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради на підставі Типового порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Мінрегіоном розробляється проект постанови Кабінету Міністрів України щодо затвердження вказаного Типового порядку. Після його затвердження буде запроваджено механізм реалізації органами місцевого самоврядування_норм статті 26-1 Закону України «Про благоустрій населених          

Разом із тим на сьогодні питання наявності обов'язку щодо відновлення благоустрою особою, яка його порушила в результаті виконання певних робіт, вже на законодавчому рівні врегульовано. Відповідно до статті 18 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об'єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об'єктів територію. При цьому у разі будівництва об'єктів відновлення благоустрою здійснюється замовником відповідно до проектної документації згідно з Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».

3. Згідно зі статтею 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» виключно законами, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюються необхідність одержання документів дозвільного характеру та їх види.

Звертаємо увагу, що ні Переліком документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, наведеним у додатку до Закону України від 19.05.2011 № 3392-УІ, ні іншими законами України не передбачено норм щодо:

дозволів чи погоджень проектної документації виробниками/виконавцями послуг з централізованого водопостачання і водовідведення як умови приєднання до відповідних систем;

контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення чи інших документів дозвільного характеру на порушення благоустрою (крім дозволу на порушення благоустрою, зазначеного у статті 26-1 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»).

Категорія: Новини | Переглядів: 534 | Додав: stasvova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської РДА © 2024
Адреса: 59400, м. Заставна, вул. Чорновола, 6
Телефон/факс: (03737) 3-19-89
E-mail: econ_zrda@ukr.net
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові вказання посилання
на офіційний сайт Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської районної державної адміністрації.