Середа, 17.04.2024, 02:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ТУРИЗМ
ЗАСТАВНІВЩИНА ІНВЕСТИЦІЙНА
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
ПІДПРИЄМНИЦТВО І РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Місцевий розвиток орієнтований на громаду
Архів записів

Головна » 2014 » Червень » 10 » ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ВВЕДЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ АВТОНОМНИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПРЕФЕРЕНЦІЙ ДЛЯ УКРАЇНИ
09:49
ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ВВЕДЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ АВТОНОМНИХ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПРЕФЕРЕНЦІЙ ДЛЯ УКРАЇНИ
           14 квітня 2014 року Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ остаточно схвалила одностороннє скасування митних зборів на експорт українських товарів до країн ЄС (режим автономних торговельних преференцій). Застосування автономних торговельних преференцій розпочалося з 23 квітня й триватиме до 1 листопада 2014 року або до підписання економічної частини Угоди про Асоціацію України і ЄС. Україна не відкрила свій ринок і зберегла всі захисні заходи стосовно європейських товарів при постачанні до нашої держави.

          Метою зазначених заходів є одностороннє зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари, що походять з України для фінансової підтримки та стабілізації економіки України.

Загальний економічний ефект від торговельних преференцій ЄС для української економіки може скласти 497 млн. євро, 80% припадатиме на аграрний сектор.

Передбачається, що тимчасова відміна митних зборів буде повною або частковою залежно від сектора.

Так, нинішні тарифи на промислові товари будуть зняті з 94,7% продукції. Для решти декількох видів товарів (деякі хімічні продукти тощо) тарифи будуть знижені.

Щодо сільськогосподарських товарів, ЄС надасть негайні і необмежені преференції на 82,2% українського експорту. Для інших продуктів (крупи, свинина, яловичина, м'ясо птиці і кілька додаткових продуктів) часткова лібералізація досягається шляхом надання безмитних тарифних квот. Стосовно харчових продуктів ЄС надасть негайні преференції на 83,4% українського експорту. Решта - будуть частково лібералізовані шляхом безмитних тарифних квот.

Адміністрування квот ЄС в умовах АТП буде здійснюватись за принципом «перший прийшов - перший обслуговується», незалежно від місця ввезення товарів до ЄС, для такої продукції як: м'ясо овець, мед, цукор-сирець, карамель, глюкоза та сиропи з глюкози, крохмаль, крупи ячменю, гриби, томати, виноградний сік, молочні пасти, какао-порошок, овес, часник, манітол, спирт етиловий, та деяких інших. Через систему Імпортних ліцензій буде реалізовуватись адміністрування квот для: яловичини, свинини, м'яса птиці, молока, йогуртів, вершкового масла, яєць, пшениці, ячменю й кукурудзи. Такий підхід дозволить уникнути корупції та знизить навантаження на українського виробника.

Підставою для застосування преференцій слугуватиме сертифікат походження EUR.1, що видається Торгово-промисловою палатою України та її

регіональними підрозділами. Походження товарів буде регулюватися правилами Регламенту ЄК №2454/93, а також впродовж періоду дії преференцій виробники матимуть можливість використовувати і режим СSР (необхідний сертифікат форми А).

Категорія: Новини | Переглядів: 471 | Додав: stasvova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської РДА © 2024
Адреса: 59400, м. Заставна, вул. Чорновола, 6
Телефон/факс: (03737) 3-19-89
E-mail: econ_zrda@ukr.net
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові вказання посилання
на офіційний сайт Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської районної державної адміністрації.