Субота, 20.04.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ТУРИЗМ
ЗАСТАВНІВЩИНА ІНВЕСТИЦІЙНА
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
ПІДПРИЄМНИЦТВО І РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Місцевий розвиток орієнтований на громаду
Архів записів

Головна » 2013 » Листопад » 29 » На Заставнівщині вдало реалізуються проекти ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»
16:44
На Заставнівщині вдало реалізуються проекти ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»


Прикладами  вдало реалізованих  інфраструктурних  мікропроектів, що проходить в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», на Заставнівщині є оновлені Вікнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів  та Репужинецьке НВК, де запроваджено ряд енергозберігаючих заходів.

У рамках впровадження проекту «Енергозберігаючі заходи у Вікнянській ЗОШ І-ІІІ ст. с.Вікно Заставнівського району Чернівецької області – утеплення та перекриття даху»  замінено шиферний дах на профнастил, на черзі заміна старих прогнивших водостічних труб на підвісні жолоби з оцинкованої сталі.

               

Довідка. У Вікнянській ЗОШ І-Ш ступенів навчається 144 учні. У результаті співпраці з ПРООН у 2010 році вдалося замінити частину дерев’яних вікон на металопластикові, що значно покращило ситуацію з енергозбереження. Двері приміщень дерев’яні, не підлягали заміні з часу будівництва ЗОШ.

Дах школи теж не перекривали з часу вводу в експлуатацію. Старий шифер у багатьох місцях потріскав від часу та поривів вітру; водостічні труби поіржавіли, дощова вода текла по стінах будівлі. Через протікання покрівлі у кількох місцях на третьому поверсі школи постійно замокала стеля, була загроза, що в будь-який момент частина стелі може впасти.

 У рамках впровадження проекту «Енергозберігаючі заходи у Репужинецькому НВК с.Репужинці Заставнівського району Чернівецької області – утеплення та перекриття даху» проведено заміну шиферний даху  на неоцинкований профнастил площею 1200 м.кв.

Довідка. У Репужинецькому НВК навчається 244 учні, 64 дітей дошкільного віку. У результаті співпраці з УФСІ у 2010 році вдалося замінити 144 дерев’яних вікна із 221 на металопластикові, що значно покращило ситуацію з енергозбереження. Двері приміщень дерев’яні, не підлягали заміні з часу будівництва  НВК.

Старий дах не забезпечував  належного енергозбереження. Взимку значна частина тепла втрачалась. За підрахунками, практично 40% теплого повітря "втікало” з приміщення.  Під час опалювального сезону, який триває 5 місяців, школа щомісячно платила за газ понад 60 тисяч гривень.  Через протікання покрівлі у кількох місцях на третьому поверсі школи постійно замокала стеля кабінету інформатики та частково інших приміщень. Що спричиняло незручності у проведенні навчально – виховного процесу.

Дані заходи  покращили стан енергозбереження, повітряно-тепловий режим, а також зовнішній вигляд будівель та продовжать термін дії їх експлуатації.

Категорія: Новини | Переглядів: 552 | Додав: stasvova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської РДА © 2024
Адреса: 59400, м. Заставна, вул. Чорновола, 6
Телефон/факс: (03737) 3-19-89
E-mail: econ_zrda@ukr.net
Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові вказання посилання
на офіційний сайт Управління економічного розвитку та інфраструктури Заставнівської районної державної адміністрації.